Volledig scherm
PREMIUM
Gebouwd wordt er wel in Kampen, maar de meeste nieuwe woningen zijn te duur voor starters. © Foto Freddy Schinkel

Starters vinden nauwelijks betaalbare nieuwe woning in Kampen

Starters op de woningmarkt zullen in de komende jaren moeilijk aan een betaalbare nieuwbouwwoning kunnen komen in Kampen. Er worden er simpelweg te weinig woningen met een koopprijs beneden de 185.000 euro gebouwd. Dat blijkt uit het woningbouwprogramma voor de kern Kampen tot het jaar 2028.

Kampen hanteert als uitgangspunt dat van alle nieuwbouwwoningen er drie op de tien in het goedkope segment moeten zitten, nog eens dertig procent middelduur mogen zijn en de rest duur. Deze verdeling wordt de komende jaren uit het lood geslagen door de bouw van 600 woningen in het Reevedorp, waarvan driekwart in het dure segment valt.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.