Volledig scherm
© Berk Music

Stef Ekkel: 'Was nieuwsgierig naar Miekes mening over cover Waarheen waarvoor'

KAMPEN - "Ik schrok wel even", vertelt Stef Ekkel over het moment dat hij las van het overlijden van zangeres Mieke Telkamp. De Kamper volkszanger boekte succes door 5 jaar geleden tranentrekker 'Waarheen waarvoor' te coveren.

Wat betekent Mieke Telkamp voor jou?

"Ik ben opgegroeid met Nederlandstalige muziek. Maar Mieke Telkamp ben ik niet erg in thuis. Ze was ook al jarenlang bewust uit de spotlights. Door mijn cover heb ik andere nummers van haar gehoord en ik moet zeggen: zij deed mooie dingen."

Kan de jongere generatie haar muziek kennen door jouw cover?

"Dat zou kunnen. Het origineel staat in de top tien van liedjes die tijdens begrafenissen worden gedraaid. Door haar overlijden gaan mensen er weer aandacht aan schenken en zal het weer gaan borrelen."

Verwacht jij het lied nu vaker te moeten zingen?

"In de hitlijsten is de cover niet heel groot meer, maar op de bühne is het nog steeds een knoeperd van een hit, die ik regelmatig zing. Ik verwacht deze dagen nog wel wat telefoontjes."

Waarom heb je 'Waarheen waarvoor' gecoverd?

"Eerst wilde ik het absoluut niet doen. Het is een gevaarlijk liedje, want het roept gevoelens op. Als je het zwart-wit bekijkt, heb ik van een begrafenisnummer een polonaiselied gemaakt. Zo is het niet. Mijn cover heeft een andere betekenis: geniet van het leven. Want wie je ook bent, je moet een keer gaan."

Weet je wat Mieke Telkamps mening was?

"Nee. Heb ik ooit uit nieuwsgierigheid wel geprobeerd. Maar zij was al lange tijd uit de publiciteit en vrij onbereikbaar."

Zou je het lied met haar hebben willen zingen?

"Ja, maar op de manier zoals zij het deed. Dat heeft meer respect naar het origineel."

Download on I-Tunes http://itunes.apple.com/nl/album/waarheen-waarvoor-single/id451705254 http://www.berkmusic.nl - http://www.bmebookings.nl Videoproductie: Smart Media Productions http://www.smartmediaproductions.nl Regie / Montage: Rick van Boxtel Camera: Bart de Graaf & Rick van Boxtel Belichting: Bart de Graaf