De roeiers van de roeisloep Stad Kampen hebben et gered. Foto Henriet Dijk
Volledig scherm
De roeiers van de roeisloep Stad Kampen hebben et gered. Foto Henriet Dijk

Steuren van staal redden het

KAMPEN - Na 11,5 uur roeien zijn de 'steuren van staal' over. De roeiers van de roeisloep Stad Kampen hebben zaterdag de 125 kilometer vanaf de 'bron' van de IJssel - bij Arnhem - tot aan de monding bij het Keteldiep afgelegd.

Vooral het laatste stuk was erg zwaar door forse wind tegen en hoge golven. Met de prestatie hebben de roeiers bijna vijfduizend euro opgehaald voor Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte.

 1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

  Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:
 2. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

  Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.