Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van de bruine vloot in Kampen. © Schinkel

Storing Ketelbrug hindert bruine vloot van Kampen

De bruine vloot in Kampen zucht en steunt onder van storingen in de Ketelbrug. Sinds zondagmiddag kunnen schepen met hoge masten de brug niet passeren door een hardnekkige storing. Historische zeilschepen kunnen hierdoor de stad niet in of uit. 

Kampen is thuisbasis voor zeker 18 historische vaartuigen die met passagiers via IJssel en Ketelmeer het IJsselmeer op gaan voor meerdaagse tochten. Passagiers schepen in bij Kampen en stappen daar in principe ook weer uit. Totdat een Ketelbrug-buiten-werking roet in het eten gooit. De brug moet nu eenmaal omhoog voor de bruinevloot die de brug in snelweg A6 anders niet kunnen passeren. Want masten laten zakken is ondoenlijk, zegt Henry van Dijk, schipper van een Kamper klipper. ,,Een megaklus. Niet te doen.’’

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.