5G-antennes worden aan bestaande masten gehangen. Daar is geen vergunning voor nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
5G-antennes worden aan bestaande masten gehangen. Daar is geen vergunning voor nodig. © Frank de Roo

Stralingsarme woongroepen krijgen geen grond in Kampen

Kampen is niet van plan ruimte te gaan bieden aan mensen die ‘stralingsarm’ willen wonen. Een verzoek van het landelijke burgerinitiatief Stralingsbewust Wonen om aan te geven waar in de gemeente tenminste een hectare ruimte is voor een woongemeenschap van mensen die elektromagnetische straling willen mijden, is beleefd afgewezen.

 1. Knokken voor een beter leven: bijstandsmoeder Patricia (37) uit Kampen laat zich de mond niet snoeren
  PREMIUM
  video

  Knokken voor een beter leven: bijstands­moe­der Patricia (37) uit Kampen laat zich de mond niet snoeren

  Een ruggengraatloze hippie, wordt ze genoemd. Luie moeder zonder verantwoordelijkheidsgevoel, die beter geen kinderen had kunnen krijgen. Ze moet maar eens gaan werken voor de kost. De 37-jarige Patricia Klaus uit Kampen laat zich de mond niet snoeren door criticasters op sociale media. Vandaag treedt ze naar voren bij een landelijke demonstratie in Amsterdam, voor de invoering van een basisinkomen.
 2. Vooral Zwolle, maar ook binnensteden Apeldoorn en Harderwijk voelen corona, kleinere plaatsen doen het juist goed. ‘Crisis pakt niet voor iedereen slecht uit’
  PREMIUM

  Vooral Zwolle, maar ook binnenste­den Apeldoorn en Harderwijk voelen corona, kleinere plaatsen doen het juist goed. ‘Crisis pakt niet voor iedereen slecht uit’

  Minder bezoekers, lagere omzet en meer leegstand. Zwolle werd woensdag in één adem genoemd met binnensteden Arnhem, Den Bosch, Enschede of Maastricht. Nu niet positief, maar als één van de tien (binnen)steden waar de gevolgen van corona het grootst zijn. Epe, Ommen en Lochem scoren in het onderzoek juist goed. ,,Kleinere plaatsen voelen het gemis van toeristen en andere bezoekers van buiten veel minder.”