Volledig scherm
PREMIUM
Herman Hofman bij zijn uitgebrande bedrijfsbus. © Ext- Schlutertainment

Stratenmaker uit Kampen gedupeerd door brand in bedrijfbus: ‘Wie heeft dit gedaan?’

 ,,Altijd zuinig op geweest, en nu dit’’. Stratenmaker Herman Hofman uit Kampen is zwaar gedupeerd door de brand in zijn bedrijfsbusje, in de nacht van zaterdag op zondag. 

De bus stond geparkeerd tegenover zijn huis aan de Dorpsstraat in Brunnepe. ,,Onze hond sloeg aan, die zag waarschijnlijk iets’’, zegt Hofman. ,,Toen we uit ons slaapkamerraam keken, zagen we de vlammen.’’ De brandweer kon weinig meer doen dan de achterkant van de bus openbreken om er nog wat gereedschap uit te halen, in sommige gevallen voorzien van een benzinetankje. Uiteindelijk bleef er weinig over van het bedrijfsbusje van de ‘Stratenmakers van Campen’ dat Hofman met zijn stiefzoon runt. 

  1. Parkeergarage in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden
    PREMIUM

    Parkeerga­ra­ge in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden

    Langdurige afsluiting van de splinternieuwe parkeergarage Buitenhaven als gevolg lekkages was mogelijk helemaal niet nodig geweest als Kampen de garage gewoon volgens bestek had laten bouwen. Begin 2018 besloot de gemeente uit zuinigheid het aanbrengen van een waterdichte coating uit het bestek te schrappen. Precies dat wordt nu gepresenteerd als de oplossing om aan alle problemen een einde te maken.