Volledig scherm
De vervallen villa aan de Bovenhavenstraat in Kampen © Jaap Selles

Subsidie voor opknappen paupervilla gaat aan Kampen voorbij

Uw subsidie van 160.000 euro voor het opknappen van de paupervilla aan de Bovenhavenstraat is niet nodig. Een brief van die strekking stuurt de gemeente Kampen naar de provincie Overijssel.

De subsidie is bedoeld voor restauratie van de villa. Dus het huidige casco opknappen. Dat gebeurt niet. Maar aannemer Mateboer gaat de villa slopen en in oude stijl herbouwen. Dus heeft het geen recht op subsidie. Een andere eis is dat de werkzaamheden op 1 december zijn afgerond. Het is twijfelachtig of over een half jaar überhaupt is begonnen met de renovatie.

Kampen had al 100.000 euro subsidie ontvangen. Dat bedrag wordt teruggestort op de rekening van de provincie.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.