Supermarkten gaan op zondag open in Kampen: ‘Handig als je wilt barbecueën en de saus bent vergeten’

VideoWanneer gaat de supermarkt open op zondag? Het is een vraag die bij de Albert Heijn in Het Stationskwartier regelmatig werd gesteld. Anderhalf jaar lang kregen de klanten geen duidelijk antwoord. Nu kan uitbater BUN zeggen: zondag 21 juli.

Het dringt vrijdag nog niet bij iedereen in Kampen-Zuid door, dat een avond eerder de gemeenteraad van Kampen een historisch besluit nam. Voortaan mogen supermarkten iedere zondag open tussen 12.00 en 18.00 uur, behalve met Pasen, Pinksteren en Kerst. ,,Oh, is het gelukt?", antwoordt een klant op de parkeerplaats. ,,Handig. Dan kan mijn man met de kinderen boodschappen doen, als ik op zondag moet werken. Nu gaat hij wel eens naar Dronten of Zwolle.” 

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.