Supermarkten kunnen vanaf 21 juli op zondag open in Kampen

videoSupermarkten in Kampen kunnen vanaf 21 juli open op zondag. Dat laat de gemeente Kampen weten aan De Stentor. De gemeenteraad nam donderdagavond het historische besluit dat grootgrutters tussen 12.00 en 18.00 uur open mogen op zondag.

Voordat het besluit in werking treedt, moet de winkeltijdenverordening worden aangepast. De wijziging wordt op dinsdag 16 juli gepubliceerd en treedt een dag later in werking. De eerstvolgende zondag is 21 juli. De Albert Heijn's in Het Stationskwartier en aan de Lovinkstraat gaan sowieso open, laat BUN weten. De ontwikkelaar is groot voorstander van zondagsopenstelling.

Beloning

De actiegroep Kampen op Zondag is blij met het besluit. ,,Yes! Geweldig! Jarenlang werk heeft ons veel goed opgeleverd. We wisten dat het beloond zou worden", is voorman Ruben Harms blij. ,,Dit is een belangrijk besluit voor Kampen. Er bestaat een tweedeling: religieuze mensen en minder religieuze mensen. Iedereen moet zijn eigen leven kunnen leiden, vind ik.”

Volledig scherm
Supermarkten mogen open op zondag in Kampen. Groot voorstander is BUN, van de Albert Heijn in Het Stationskwartier. © Freddy Schinkel