Sven (5) uit IJsselmuiden heeft miljoenen kroonkurken nodig voor een rolstoelbus

VIDEOEr op uit met zijn ouders en zusje? Dat zit er bijna niet meer in voor de gehandicapte Sven van vijf jaar. Nog even en hij past niet meer in de auto van het gezin. Daarom zamelen zijn ouders kroonkurken in, voor een rolstoelbus voor Sven.

De eerste 300 kilo kroonkurken zijn binnen, opgeslagen in de schuur en een paar containers. De metalen doppen gaan naar een recyclingbedrijf waar ze als oud ijzer nog geld opbrengen. Om voor Sven een rolstoelbus te kunnen kopen, hebben Nellie-Anne en Marcel Boer uit IJsselmuiden 125 miljoen kroonkurken nodig. Een onmogelijk aantal? Als veel mensen aanhaken kan het snel gaan, zeggen ze. Tientallen mensen steunen inmiddels hun jacht op de kroonkurken. ,,Als je ziet hoeveel er mee doen. Dat heeft ons echt verbaasd'', zegt Nellie-Anne Boer. 

  1. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
    PREMIUM
    video

    Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

    Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’