Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Teller besmette inwoners Oost-Nederland richting de honderd

VIDEOHet aantal besmette personen in Oost-Nederland is toegenomen met dertien, dat blijkt uit cijfers van het RIVM en de GGD. Het totaal aantal besmettingen gaat richting de honderd. De teller staat momenteel op 92 besmette personen in Oost-Nederland.

Lees alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog, of lees alles nog eens rustig door in ons dossier.

Het merendeel van de in totaal 92 besmettingen in Oost-Nederland bevindt zich op de Veluwe. Momenteel zitten tien inwoners van de  gemeente Apeldoorn in quarantaine. Ermelo is relatief gezien hard getroffen met negen besmette inwoners. Datzelfde aantal besmette inwoners heeft ook de gemeente Zwolle, de Overijsselse hoofdstad heeft met dat aantal de meeste besmette inwoners in de regio IJsselland. Daarna volgt in die regio de gemeente Zwartewaterland met drie besmettingen. 

Kampen en Steenwijkerland kregen de afgelopen 24 uur te maken met het eerste besmettingsgeval binnen de gemeentegrenzen. Beide inwoners bevinden zich in quarantaine.

Spreiding

De GGD-regio IJsselland heeft in totaal 22 besmette inwoners, evenveel besmettingen registreerde de GGD in Flevoland. In die regio heeft Lelystad de meeste besmettingen, namelijk acht personen. Dronten volgt met zeven besmette inwoners.

Het coronavirus eiste tot dusver één dodelijk slachtoffer in Oost-Nederland, een patiënt van het St Jansdal in Harderwijk. 

Virusvrij

De gemeenten die nog virusvrij zijn, zijn Berkelland, Brummen, Hattem, Hardenberg, Lochem, Nijkerk, Rijssen-Holten, Urk en Zutphen.

Het aantal doden door het coronavirus is van 20 opgelopen tot 24. Verder steeg het aantal besmettingen naar 1413, zo maakte het RIVM vanmiddag bekend. De toename bedroeg vandaag 278 nieuwe besmettingen.

Bekijk hier al onze video’s over het coronavirus.