Tennisclub krijgt nu ineens energierekening van 5600 euro per maand: sportverenigingen in nood

VIDEOSportclubs worstelen met torenhoge energierekeningen. De rekening voor het gebruik van gas en elektriciteit kan deze maand zo twee keer zoveel zijn als vorige maand. Op korte termijn proberen verenigingen de strop zelf op te vangen. Maar wie betaalt de rekening als de prijzen niet ‘normaal’ worden?

11 reacties

 • Jan Veenstra

  1 jaar geleden
  In Nederland kost een kuub gas 2,24 euro, ter vergelijk, in België nog geen 0,80 cent. Beste mensen van de tennisclub. We betalen een hoge prijs voor al de subsidies op zonnepanelen en vogel hakkende windmolens in het landschap. Jullie denken toch niet dat dit uit de rijkspotje komt?
 • A de Fries

  1 jaar geleden
  Paar spinningbikes op een accu aansluiten en je wekt vrolijk je eigen stroom op tijdens een uurtje sporten
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Klopt, eerst waren we klaar met het wingewest Zuid-Limburg ( kolen ), beloofde compensatie bleef uit. Nu het volgende wingewest, Groningen niet meer nodig. Herstel van schade verloopt zeer slecht. Nu betalen we, en vooral de mensen met de laagste inkomens en ook vaak de slechtst geïsoleerde huizen, de hoofdprijs. Waarschijnlijk maken zij weinig gebruik van deze tennisbaan.
 • gerrit van den Brink

  1 jaar geleden
  @J Wolters, bijna goed. Het is de staat Rusland die tegenwoordig het gas uit de grond haalt. Wij hadden altijd gas uit Groningen, maar dit willen we niet meer. Dus nu importeren we een groot deel van de gas behoefte en hier hangen internationale prijzen aan.
 • Jarno Wolters

  1 jaar geleden
  Waarom zijn die gasprijzen zo hoog? Wie haalt het gas uit de grond ? De NAM , en dat is van de staat, dus de staat bepaalt de hoge prijs??