Terrassen IJsselkade Kampen net op tijd klaar voor paasseizoen

videoAan de IJsselkade heeft wethouder Albert Holtland vrijdagmiddag de twee IJsselterrassen geopend, onderdeel van De Bastaard en De Vier Jaargetijden. 

De terrassen vormen een proef; mochten dit seizoen de terrasstoelen vaak bezet zijn, dan worden er mogelijk meer parkeerplekken opgeofferd voor een terras aan het water. De parkeerplaatsen die er voor de eerste twee terrassen werden weggehaald zijn aan het begin van de IJsselkade, ter hoogte van de Marktgang, gecompenseerd en komen veelvuldig terug aan de overkant bij het nieuwe parkeerterrein Bolwerk Buitenwacht. 

Volledig scherm
Waarschuwingsbord bij IJsselkadeterrassen © Wim Schluter

Volgens wethouder Holtland zijn er geen bezwaren binnengekomen uit de buurt tegen het vervangen van parkeerplekken door terrassen. De bediening van de terrassen moet gebeuren over de rijbaan, tussen het éénrichtingsverkeer door en het doelgroepenvervoer dat van beide kanten moet komen. 

De initiatiefnemers van de IJsselterrassen en de gemeente hopen op weldenkende automobilisten en een nieuw verkeersbord aan de IJsselkade dat passanten waarschuwt voor ‘overstekende kelners’.