Terrassen IJsselkade Kampen net op tijd klaar voor paasseizoen

videoAan de IJsselkade heeft wethouder Albert Holtland vrijdagmiddag de twee IJsselterrassen geopend, onderdeel van De Bastaard en De Vier Jaargetijden. 

De terrassen vormen een proef; mochten dit seizoen de terrasstoelen vaak bezet zijn, dan worden er mogelijk meer parkeerplekken opgeofferd voor een terras aan het water. De parkeerplaatsen die er voor de eerste twee terrassen werden weggehaald zijn aan het begin van de IJsselkade, ter hoogte van de Marktgang, gecompenseerd en komen veelvuldig terug aan de overkant bij het nieuwe parkeerterrein Bolwerk Buitenwacht. 

Waarschuwingsbord bij IJsselkadeterrassen
Volledig scherm
Waarschuwingsbord bij IJsselkadeterrassen © Wim Schluter

Volgens wethouder Holtland zijn er geen bezwaren binnengekomen uit de buurt tegen het vervangen van parkeerplekken door terrassen. De bediening van de terrassen moet gebeuren over de rijbaan, tussen het éénrichtingsverkeer door en het doelgroepenvervoer dat van beide kanten moet komen. 

De initiatiefnemers van de IJsselterrassen en de gemeente hopen op weldenkende automobilisten en een nieuw verkeersbord aan de IJsselkade dat passanten waarschuwt voor ‘overstekende kelners’.

 1. Overijssel zet vol in op Nederlandse toerist om pijn coronacrisis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’
  PREMIUM

  Overijssel zet vol in op Nederland­se toerist om pijn coronacri­sis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’

  De toerismesector in Nederland heeft door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. Het aantal gasten, uit zowel binnen- als buitenland, lag in de eerste drie maanden van dit jaar 17 procent lager dan in 2019. De provincie Overijssel werd minder hard geraakt, maar wil niet op zijn lauweren rusten en probeert juist nu de Nederlandse toerist weer te verleiden. ,,Voor een bezoek aan een wijngaard of kajakken in een Nationaal Park hoef je niet naar het buitenland.”
 2. Verrassing! Leraren brengen taart, vlag en cijferlijst langs bij geslaagde leerlingen van het Almere College Kampen
  PREMIUM
  video

  Verrassing! Leraren brengen taart, vlag en cijfer­lijst langs bij geslaagde leerlingen van het Almere College Kampen

  Dingdong, verrassing! De 16-jarige Mike Reynders uit Kampen trekt verbaasd de voordeur open als hij biologiedocente Lieke Zweers voor de deur ziet staan. ,,Verrassing, ik heb een taart, een vlag en een prachtige cijferlijst voor je, van harte gefeliciteerd.’’ De leerlingen van het Almere College worden vandaag allemaal verrast met een bezoekje aan huis. ,,We willen ze toch even in het zonnetje zetten’’, zegt Zweers.