Peter Adema van Kleurrijk Kampen vond een in stukken gescheurde regenboogvlag terug aan een paal in de Oudestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Adema van Kleurrijk Kampen vond een in stukken gescheurde regenboogvlag terug aan een paal in de Oudestraat. © Hanne Koops

Tieners melden zich na vondst verscheurde regenboogvlag in Kampen: ‘Was verjaardagsfeestje’

Vier tieners hebben zich op het politiebureau gemeld nadat een regenboogvlag in het centrum van Kampen werd verscheurd en aan een paal vastgeknoopt is teruggevonden. Het ging om een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje. De kinderen, van wie één eigenaar is van de vlag, gaan binnenkort in gesprek over de actie. ,,Wat daar is gebeurd, beledigt mensen tot op het bot.”

9 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Het symbool van de LHBTIQ+-gemeenschap, de regenboogvlag, gekocht voor een verjaardagsfeestje is verscheurd. Wat een drama, want: ,,Wat daar is gebeurd, beledigt mensen tot op het bot.” Ik weet niet welke mensen beledigt zijn, ik in ieder geval niet. Misschien is er ergens nog een onbewoond eiland waar de LHBTIQ+-gemeenschap in rust kan wonen en leven?
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Peter Wilbrink Je mag in dit land overal een mening over hebben tenminste ook in dit geval word dit onderwerp je door de strot gedrukt en dat moeten we dan allemaal goed vinden , waarom .
 • M.G. Blom

  2 maanden geleden
  Ik begrijp niet dat Christiaan zijn naam nog niet veranderd heeft. Van wat christenen zijn en waar ze voor (horen te) staan heeft hij blijkbaar geen idee. Een hele groep 'afrekenen' op wat bepaalde individuen doen of denken is niet netjes.
 • Jan Ton

  2 maanden geleden
  PoehPoeh, stenigen moet je ze! Onze boeren worden al járen bedreigd, hun stallen vernield en negatief in het nieuws gebracht maar daar hoor je niemand over. Een incident, moeten we dáár zoveel heisa om maken?
 • Martin F

  2 maanden geleden
  Grappig dat je dat zegt Christiaan. Groen Links is nog slechter voor homo's met de actieve wensimport van ontelbare homohaters uit landen waar een homo zeer blij zou zijn als hij naast christenen zou wonen. Een homo is inmiddels in Staphorst of Spakenburg al veiliger dan bepaalde wijken in Amsterdam of Utrecht. Ra ra hoe zou dat komen.. en Groen Links wil daar nog véél meer van.