Bij de steekpartij  bij café Fatih aan de Oudestraat in Kampen is de portier ernstig gewond geraakt.
Volledig scherm
Bij de steekpartij bij café Fatih aan de Oudestraat in Kampen is de portier ernstig gewond geraakt. © Harm Meter

Tieners opgepakt voor neersteken portier van café in Kampen

De politie heeft zaterdag in Kampen twee mannen van 18 jaar aangehouden voor het steekincident aan de Oudestraat, naar een derde verdachte wordt nog gezocht. In nacht van vrijdag op zaterdag werd bij café Fatih rond 02.45 uur de portier van de horecagelegenheid in zijn borst gestoken.

Het slachtoffer werd door drie jonge mannen belaagd en in zijn borst gestoken. De man raakte daarbij ernstig gewond. Hij verkeert buiten levensgevaar. De uitsmijter kreeg het iets voor drie uur 's nachts aan de stok met drie bezoekers bij de ingang van het café. Over en weer werden klappen uitgedeeld. Een van de drie mannen stak de portier vervolgens in de borst.

Na het steekincident gingen de drie mannen er vandoor in de richting van de wijk Brunnepe. De politie startte direct een onderzoek naar de verdachten die ongeveer twintig jaar zouden zijn en riep daarbij ook getuigen op zich te melden. Dit leverde al diverse tips op.  De politie laat weten ‘blij te zijn met de getuigen die zich hebben gemeld met informatie’ en neemt alle tips mee in het onderzoek. Hoewel over en weer is geslagen meldt de politie dat de portier vooralsnog enkel slachtoffer is. 

De twee aangehouden mannen zitten momenteel nog vast en het team onderzoekt wat hun rol is geweest in het steekincident. Ook richt de recherche zich op de derde donkergetinte verdachte van ongeveer 20 jaar oud die nog niet is aangehouden.