Tóch weer stadsstrand in Kampen dankzij deal met gemeente: geen 10.000 maar ‘slechts’ 1900 euro belasting

videoHet zag er even beroerd uit voor Beach Kampen, maar sinds deze week ligt er toch weer 250 kuub strandzand op het Van Heutszplein. Voor spel- en recreatiedoeleinden, oftewel; lekker luieren en sporten. Vanaf deze vrijdag tot en met zondag 23 juni blijft het zand liggen, hopelijk onder een stralend zonnetje. ,,We houden al een hele maand het weer in de gaten’', lacht voorzitter John Klasens om die vraag. 

Klasens nam de voorzittershamer over van Bas Diender in een roerige tijd; na de vijfde editie in 2018 viel een peperdure precario-naheffing van de gemeente Kampen op de deurmat van het stichtingsbestuur: of er even 10.000 euro kon worden overgemaakt.

 1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
  video

  Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

  Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.
 2. Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?
  Check de prijzen

  Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?

  Mensen die de afgelopen periode een huis kochten in de provincie Flevoland moesten daar flink voor in de buidel tasten. Van alle provincies in ons land stegen de prijzen voor koopwoningen in Flevoland namelijk het hardst. Ook in Overijssel en Gelderland stegen de prijzen. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.