Volledig scherm
PREMIUM
Via dit weggetje rijden truckers op doorreis regelmatig het dorp Zalk binnen. Het dorp vroeg en kreeg een vrachtwagenverbod. © Frans Paalman

TomTom blijft maar truckers dwars door Zalk sturen, nu moet een verbodsbord ze weg houden

Truckers rijden blind achter hun TomTom aan en eindigen dan nogal eens in de smalle straatjes van het kerkdorp Zalk, waar ze eigenlijk niks te zoeken hebben. En dat levert volgens de bewoners regelmatig gevaarlijke situaties op. De Zalkers hebben de gemeente gevraagd om de kern van hun dorp tot verboden gebied te verklaren voor truckers op doorreis. Ze krijgen hun zin.

„Het gebeurt niet dagelijks, maar wel een paar keer per week”, zegt voorzitter Ray Haze van Dorpsbelangen Zalk. „Dan slaan ze op de dijk, bij het beeld van de bever, linksaf en eindigen ze op het Kerkplein. En dat is een smalle bocht hoor. Heel gevaarlijk voor de schoolkinderen die er fietsen.”

  1. Parkeergarage in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden
    PREMIUM

    Parkeerga­ra­ge in Kampen had waterdicht kunnen zijn, áls de bouwers zich aan plannen hadden gehouden

    Langdurige afsluiting van de splinternieuwe parkeergarage Buitenhaven als gevolg lekkages was mogelijk helemaal niet nodig geweest als Kampen de garage gewoon volgens bestek had laten bouwen. Begin 2018 besloot de gemeente uit zuinigheid het aanbrengen van een waterdichte coating uit het bestek te schrappen. Precies dat wordt nu gepresenteerd als de oplossing om aan alle problemen een einde te maken.