Volledig scherm
Een touringcar is door onbekende oorzaak uitgebrand in Kampen. © GinoPress B.V.

Touringcar van Connexxion volledig uitgebrand in Kampen: ‘We hebben geen idee wat er is gebeurd’

UpdateEen touringcar is in de nacht van woensdag op donderdag compleet uitgebrand in Kampen. De bus van Connexxion stond geparkeerd op de Rolklaver. 

Toen de brandweer rond twee uur vannacht aankwam, bleek de bus al niet meer te redden. De politie doet momenteel onderzoek, er wordt gekeken of er sprake is van brandstichting. Zowel de politie als de Veiligheidsregio IJsselland hebben geen verdere informatie over wat de oorzaak van de brand zou kunnen zijn.

Schoolreisje

De bus in kwestie was pas een half jaartje oud. Het bedrijf werd vannacht gebeld door de politie met de melding dat de bus was uitgebrand. ,,We zijn er meteen naartoe gegaan’', zegt directeur Cees Hage van Connexxion. De bus stond geparkeerd op een openbare parkeerplaats op de Rolklaver. ,,De chauffeur woont daar in de buurt.’’ Er stonden voor vandaag meerdere ritten gepland met de touringcar. Waaronder een schoolreisje van een basisschool elders in het land. Hage: ,,We hebben alles met andere bussen kunnen opvangen.’’

Kortsluiting

Volgens Hage doet ook de leverancier van de bus, Mercedes, onderzoek naar de oorzaak van de brand. ,,We hebben geen idee wat er is gebeurd. Er kan altijd iets gebeuren natuurlijk, kortsluiting bijvoorbeeld.’’ 

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.