De situatie op de N50, kort nadat een 34-jarige vrouw is verongelukt op deze 'dodenweg'.
Volledig scherm
De situatie op de N50, kort nadat een 34-jarige vrouw is verongelukt op deze 'dodenweg'. © NewsUnited/Stefan Verkerk

Transportbaas uit Kampen die 10.000 euro doneert voor aanpak dodenweg zorgt voor Kamervragen

met videoPartijleider Wybren van Haga van Belang van Nederland (BVNL) stelt Kamervragen naar aanleiding van de geste die Gert van Dijk wil doen. Van Dijk is directeur van Transportbedrijf Stoel in Kampen en wil 10.000 euro uit eigen zak betalen om de ‘dodenweg’ N50 bij Kampen veiliger te maken.

18 reacties

  • Lipke

    2 maanden geleden
    Inderdaad..Dit gebeurt niet in de randstad Alles wat buiten de randstad gebeurt is onbelangrijk voor de overheid. Kijk naar aardbevingsgebied....jaren wachten op schadevergoeding Kijk naar de a36 en de n50....er is maar 1 ding wat helpt midden-geleiding..door een vangrail in t midden te plaatsen en niet een paar strepen,dat werkt niet.
  • Willem Heerema

    2 maanden geleden
    Niet uitsluitend op deze weg vinden de vreemdste ongevallen plaats. Volgens mij moet er in Nederland iets worden gedaan aan voorlichting en handhaving. Mogelijk is periodiek theorie-examen een idee icm meer verkeerspolitie.
  • fokke krottje

    2 maanden geleden
    Het is zo duidelijk als wat .Deze regering durft of kan niet doorpakken .Wel met miljarden smijten en roepen tijdens de corona. Ga met Prioriteit nu echte daadkracht tonen ,daar waar het dringend noodzakelijk is.Zoals de N 50 aanpassen en na oplevering strak handhaven op de naleving van de verkeersregels.
  • g oostendorp

    2 maanden geleden
    totdat er een definitief(weer jarenlangdurend) besluit komt....max.snelheid over het (hele)traject z.s.m.terug naar 80 km....met ook een inhaalverbod over het (hele) traject....m.a.w. je rijdt met zn allen lekker mee(in de ""file"" met een redelijke snelheid om dit vreselijke traject zonder ongelukken te overbruggen.... (nb..2 jaar terug terug van vakantie over de A7...gold toen snelheid van 100 km op de snelweg...lekker ""toeren""...kwam terecht op de N50....nou ze reden daar als GEKKEN..!!!)..
  • Elzo Springer

    2 maanden geleden
    Ik heb nog.geen enkele goede verkeersongevallen analyse gelezen. Daar zal toch door deskundigen naar zijn gekeken? Pas als je weet hoe en waarom de ongelukken ontstaan kun je gericht oplossingen uitvoeren.
  1. Huisarts heeft nog amper tijd voor de patiënt: ‘Dan word ik wakker en denk ik: helemaal vergeten terug te bellen’
    PREMIUM
    9

    Huisarts heeft nog amper tijd voor de patiënt: ‘Dan word ik wakker en denk ik: helemaal vergeten terug te bellen’

    Huisartsen pikken de hoge werkdruk niet langer en eisen in een manifestatie, op 1 juli in Den Haag, dat de minister Ernst Kuipers er wat aan doet. De huisartsenzorg dreigt hoe langer hoe meer zelf ziek te worden. Drie huisartsen delen hun zorgen. ,,Het is rennen, vliegen, hollen. ’s Nachts word ik wakker en denk ik: ik ben die patiënt helemaal vergeten terug te bellen.’’