Volledig scherm
Trekpleister sluit de winkel aan de Oudestraat in Kampen per 13 oktober. © Eigen foto

Trekpleister sluit winkel in Kampen

De drogisterijwinkel van Trekpleister in Kampen sluit volgende maand haar deuren. Op zaterdag 13 oktober is de laatste verkoopdag, blijkt uit een mededeling bij de ingang van de winkel aan de Oudestraat.

Volgens een woordvoerster van moederconcern A.S. Watson in Renswoude was er geen toekomst meer voor de winkel. ,,De marktomstandigheden zijn zodanig veranderd dat we met onze formule onvoldoende tot ons recht komen. Er zijn te veel drogisterijen in Kampen. Dan moet je realistisch zijn en kijken of er nog wel ruimte is voor je formule", aldus de woordvoerster.

Concurrentie

De meeste concurrentie komt overigens van een ander onderdeel van hetzelfde moederconcern: Kruidvat. A.S. Watson voert daarnaast ook de formules Pour Vous, Prijsmepper en ICI Paris. Van de laatste heeft het bedrijf ook een winkel aan de Oudestraat in Kampen.

Volgens de woordvoerster is er voor de tien werknemers van Trekpleister een plek gevonden bij de andere onderdelen van het health & beautyconcern.

  1. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar je mama nu is?’
    PREMIUM
    video

    Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar je mama nu is?’

    Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’