Volledig scherm

Turnclub Wilhelmina kan weer groeien door uitbreiding sporthal Kampen

KAMPEN - Maandagmiddag is het startsein gegeven voor de uitbreiding van sporthal De Reeve in Kampen. De hal voor acro gym wordt uitgebreid, omdat die overbelast wordt. De uitbreiding moet nog dit jaar klaar zijn.

Met de uitbreiding worden 2 problemen opgelost. Doordat er meer ruimte komt, wordt de huidige hal niet meer overbelast en worden gevaarlijke situaties voorkomen. Daarnaast moet het aantal blessures bij gymnasten omlaag gaan. In de uitbreiding van de hal komt een vloer die minder veert en dus geschikter is voor krachttraining en de warming up.

Groei
Volgens voorzitter Frank Kist is de uitbreiding belangrijk voor de club. In de afgelopen jaren groeide het aantal acrobatische gymnasten bij Wilhelmina tot 100. Maar door de te kleine hal was verder groeien onverantwoord. Kist: "Nu kunnen we weer verantwoord groeien."

Voor de uitbreiding van de hal krijgt Wilhelmina 150.000 euro van de gemeente Kampen. Dat bedrag valt lager uit door zelfwerkzaamheid van Wilhelmina en extra sponsoring. Volgens wethouder Geert Meijering is de turnclub daarom een 'schoolvoorbeeld' voor andere verenigingen.