Bij de steekpartij in de horecagelegenheid in Kampen raakte de portier gewond.
Volledig scherm
Bij de steekpartij in de horecagelegenheid in Kampen raakte de portier gewond. © Harm Meter

Twee jaar cel voor 20-jarige die met een mes Kamper portier neerstak

De 20-jarige G.K. die in mei dit jaar een portier van club Fatih in Kampen met een mes neerstak, moet twee jaar de cel in. De rechtbank Overijssel veroordeelde de man vandaag voor poging doodslag en mishandeling. 

Daarvoor legt de rechtbank hem een gevangenisstraf van in totaal vier jaar op, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Daarnaast moet de man zich voor behandeling laten opnemen in een forensische kliniek. Ook mag hij gedurende zijn proeftijd van drie jaar geen contact opnemen met het slachtoffer, en moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 5500 euro betalen.

G.K. werd op 11 mei dit jaar gevraagd de club aan de Oudestraat in Kampen te verlaten, vanwege drugsgebruik door een van zijn vrienden. Dat doen de drie virenden na een discussie met het personeel, maar eenmaal buiten ontstaat er een discussie met andere stappers. G.K. deelt een klap uit, waarop de portier van Fatih ingrijpt en de man naar achteren trekt. Daarbij deelt hij ook een klap uit. 

‘Rustige jongen’

G.K. trekt een mes en steekt de portier in zijn borst, net onder zijn hart. Volgens de  officier van justitie is het een wonder dat de beveiliger het kan navertellen. Hij eiste twee weken geleden 2,5 jaar cel tegen de man, die uit rapporten van de psycholoog en de reclassering als verminderd toerekeningsvatbaar naar voren komt. Hij zou een ontwikkelingsachterstand hebben opgelopen, mede door verwaarlozing en mishandeling in zijn jeugd. Daardoor kunnen bepaalde sociale situaties verwarrend voor hem zijn, waarin hij in paniek en zonder goed nadenken handelt. ,,Als je me niet opfokt, ben ik een rustige lieve jongen’', zegt G.K. daar twee weken geleden zelf over.