Volledig scherm
In het Stationskwartier in Kampen wordt een Albert Heijn-supermarkt gebouw en daarnaast komt een appartementencomplex met 21 woningen. © J. Bun Holding

'Tweede supermarkt in Stationskwartier Kampen'

Het Stationskwartier in Kampen krijgt een tweede supermarkt. ,,Vermoedelijk een prijsvechter", aldus wethouder Gerrit Jan Veldhoen.

Het gaat om een grootgutter in de tweede fase van het winkelcentrum. De eerste fase is nu in aanbouw. Daarin komt een Albert Heijn XXL van 3.000 vierkante meter. Deze supermarkt gaat eind augustus open.

Voorbarig

,,De wethouder loopt nog te veel met de muziek vooruit. Het is te voorbarig om te zeggen dat er een akkoord is", vindt Bernard Sinnema. Hij is projectleider bij BUN. Dat bedrijf ontwikkelt de winkelcentra in het Stationskwartier. ,,Op dit moment maken we schetsmatig plattegronden. Als die fase is afgerond, gaan we ons aan partners verbinden. Ik verwacht niet dat we snel gaan bouwen. Al is het ook niet ons streven om het nog jaren te laten duren."

In het Stationskwartier komen 650 woningen. Naast de supermarkten komen er in het winkelcentrum nabij station Kampen Zuid ook andere winkels. De exploitanten van deze panden zijn nog niet bekend.