Irene van der Wal (16) kocht boodschappen van een deel van de 200 euro die ze via Tikkies had verzameld. De verse etenswaren zijn voor de Voedselbank Kampen, die door het gehamster een tekort had.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van der Wal (16) kocht boodschappen van een deel van de 200 euro die ze via Tikkies had verzameld. De verse etenswaren zijn voor de Voedselbank Kampen, die door het gehamster een tekort had. © Freddy Schinkel

Vakkenvuller Irene (16) haalt met Tikkies 200 euro op voor verse producten voor voedselbank Kampen

Inwoners van Kampen vergeten in tijden van de coronacrisis de voedselbank duidelijk niet, blijkt uit de vrijwillige aanvoer deze week. Die is op gang gekomen na een noodkreet die de voedselbank vrijdag slaakte, omdat door hamsterend Nederland de aanvoer van verse producten uit de supermarkten zo goed was opgedroogd.

,,Groenten, fruit, melkproducten. En kaas, dat is ook altijd zoiets’’, somt voorzitter Harrie Ruigendijk moeiteloos de producten op die momenteel ontbreken in de voedselbank. Afgelopen vrijdag moest het bestuur van de voedselbank de circa tweehonderd huishoudens die klant zijn al laten weten dat het afhalen van versproducten niet kon doorgaan, simpelweg omdat er die spullen er niet waren. Het bestuur riep via onder andere Facebook de Kamper bevolking op om de ontbrekende producten langs te komen brengen.