Volledig scherm
PREMIUM
Tandarts Jaap-Wim Spaargaren uit IJsselmuiden gaat naar Orlando (VS) om aan zesduizend collega's te vertellen over lasertechniek. © Freddy Schinkel

Van pionier naar deskundige: Lasertandarts uit IJsselmuiden doceert duizenden collega's op congres in Amerika

Tandarts Jaap-Wim Spaargaren uit IJsselmuiden is een pionier met laserbehandelingen. Volgende week spreekt hij in Amerika duizenden collega's toe. In zijn begintijd straalde Spaargaren het tongriempje van verslaggever Jaap Selles los. Veertien jaar later zit hij opnieuw bij de tandarts in de stoel.

,,Het ziet er nog steeds goed uit", zegt Spaargaren.

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.