Volledig scherm
Dirk uit Kampen © Politie Oost-Nederland

Vandaag precies anderhalf jaar vermist: Dirk van den Belt uit Kampen

videoPrecies anderhalf jaar geleden verdween hij spoorloos: Dirk van den Belt uit Kampen. Voor de politie in zijn stad aanleiding om opnieuw aandacht te vragen voor deze zaak. 

Het is misschien wel de meeste ‘vreemde’ verdwijningszaak van Kampen. De 80-plusser stapte op de trein en leek niet veel later van de aardbodem verdwenen. ,,Helaas is het tot op heden nog onbekend waar Dirk van den Belt zich op dit moment bevindt. Zijn familie leeft iedere dag nog in onzekerheid’’, meldt Politie Kampen op Facebook. 

De politie hoopt dat hernieuwde aandacht voor deze zaak wellicht tips oplevert die duidelijkheid kunnen verschaffen over Van den Belt. 

De Stentor interviewde aan half jaar geleden kleindochter Irissa.  ,,Het blijft knagen. Ik droom er veel over. Opa is een jaar vermist, maar we hebben nooit afscheid genomen.”

Volledig scherm
Irissa van den Belt uit Kampen laat een foto zien van haar opa. © Foto archief Freddy Schinkel

In deze video leggen we uit wat er wel bekend is over de dag dat Van den Belt vermist raakte:

  1. IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’
    PREMIUM

    IJsclubs onder druk door uitblijven winterweer: ‘Als we weer een ijsloze winter krijgen...’

    Het uitblijven van een lange periode van winterweer heeft grote gevolgen voor natuurijsclubs in Nederland. Meerdere clubs hebben zich de afgelopen periode bij de KNSB gemeld, omdat hun kosten zo langzamerhand hoger worden dan de opbrengsten. Geen ijs betekent immers geen contributie van leden. ,,Dat het allemaal onder druk staat, is wel helder”, laat de schaatsbond weten. In Oost-Nederland vallen de problemen nog mee, maar ook daar is de situatie niet altijd rooskleurig. ,,Je moet teren op de reserves die je hebt.”