Volledig scherm
De zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen werd afgelopen zomer aangevallen door een Amerikaanse Stafford. Ze kreeg tientallen hechtingen en haar haar werd afgeknipt. © Foto Freddy Schinkel

Vechthond uit Kampen die zwangere Marissa (20) greep, is afgemaakt

videoVechthond Royce is afgemaakt. ,,De hond is vandaag door een dierenarts geëuthanaseerd in het bijzijn van de eigenaar,’’ meldt Annette Toonen namens het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

De Amerikaanse Staffordshire Terriër greep afgelopen zomer de Kampense Marissa de Lange. De jonge vrouw was toen zwanger en liep ernstige verwondingen op bij het bijtincident. De Lange was die avond op visite bij een vriendin aan de Nassaustraat, wier vriend eigenaar is van de hond. Hij zat op dat moment in de gevangenis.

Hond Royce werd na het bijtincident in beslag genomen. In januari bepaalde de rechter dat Royce niet terugkeert naar zijn baasje in Kampen maar afgemaakt moest worden. Daar kon de eigenaar nog tegen in beroep door in cassatie te gaan bij de Hoge Raad, maar daar zag de eigenaar van af.

Bekijk hier de videoreportage van afgelopen zomer:

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.