De zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen werd afgelopen zomer aangevallen door een Amerikaanse Stafford. Ze kreeg tientallen hechtingen en haar haar werd afgeknipt.
Volledig scherm
De zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen werd afgelopen zomer aangevallen door een Amerikaanse Stafford. Ze kreeg tientallen hechtingen en haar haar werd afgeknipt. © Foto Freddy Schinkel

Vechthond uit Kampen die zwangere Marissa (20) greep, is afgemaakt

videoVechthond Royce is afgemaakt. ,,De hond is vandaag door een dierenarts geëuthanaseerd in het bijzijn van de eigenaar,’’ meldt Annette Toonen namens het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

De Amerikaanse Staffordshire Terriër greep afgelopen zomer de Kampense Marissa de Lange. De jonge vrouw was toen zwanger en liep ernstige verwondingen op bij het bijtincident. De Lange was die avond op visite bij een vriendin aan de Nassaustraat, wier vriend eigenaar is van de hond. Hij zat op dat moment in de gevangenis.

Hond Royce werd na het bijtincident in beslag genomen. In januari bepaalde de rechter dat Royce niet terugkeert naar zijn baasje in Kampen maar afgemaakt moest worden. Daar kon de eigenaar nog tegen in beroep door in cassatie te gaan bij de Hoge Raad, maar daar zag de eigenaar van af.

Bekijk hier de videoreportage van afgelopen zomer:

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Overijssel zet vol in op Nederlandse toerist om pijn coronacrisis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’
  PREMIUM

  Overijssel zet vol in op Nederland­se toerist om pijn coronacri­sis te verzachten: ‘Voor de zomer ziet het er goed uit’

  De toerismesector in Nederland heeft door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. Het aantal gasten, uit zowel binnen- als buitenland, lag in de eerste drie maanden van dit jaar 17 procent lager dan in 2019. De provincie Overijssel werd minder hard geraakt, maar wil niet op zijn lauweren rusten en probeert juist nu de Nederlandse toerist weer te verleiden. ,,Voor een bezoek aan een wijngaard of kajakken in een Nationaal Park hoef je niet naar het buitenland.”
 2. Verrassing! Leraren brengen taart, vlag en cijferlijst langs bij geslaagde leerlingen van het Almere College Kampen
  PREMIUM
  video

  Verrassing! Leraren brengen taart, vlag en cijfer­lijst langs bij geslaagde leerlingen van het Almere College Kampen

  Dingdong, verrassing! De 16-jarige Mike Reynders uit Kampen trekt verbaasd de voordeur open als hij biologiedocente Lieke Zweers voor de deur ziet staan. ,,Verrassing, ik heb een taart, een vlag en een prachtige cijferlijst voor je, van harte gefeliciteerd.’’ De leerlingen van het Almere College worden vandaag allemaal verrast met een bezoekje aan huis. ,,We willen ze toch even in het zonnetje zetten’’, zegt Zweers.