Volledig scherm
De zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen werd vorig jaar augustus aangevallen door een Amerikaanse Stafford. Ze kreeg tientallen hechtingen en haar haar werd afgeknipt. © Foto Freddy Schinkel

Vechthond uit Kampen die zwangere Marissa (20) greep, kan worden afgemaakt

Vechthond Royce kan definitief worden geëuthanaseerd, nu de eigenaar van de hond niet in cassatie gaat tegen een uitspraak van de Almelose rechter. Dat meldt zijn advocaat Dick-Pieter Poppe desgevraagd.

Royce is de Amerikaanse Staffordshire Terriër die op zaterdag 18 augustus vorig jaar de toen twee maanden zwangere Marissa de Lange haar in het achterhoofd greep en de toen 20-jarige vrouw door de kamer sleurde. De Lange was die avond op visite bij vriendin Christina Sneller aan de Nassaustraat, wiens vriend Robert eigenaar is van de hond. Hij zat op dat moment in de gevangenis.

De Lange kwam er vanaf met twee gebroken tanden en tientallen hechtingen aan hoofd en arm. De hond werd in beslag genomen, de zaak werd landelijk nieuws.

Hoge Raad

In januari  bepaalde de rechter dat vechthond Royce niet terugkeert naar zijn baasje in Kampen maar afgemaakt moest worden. Daar kon de eigenaar nog tegen in beroep door in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. Daar heeft het baasje dus nu van afgezien.