De woning van het oudere echtpaar aan de Sint Nicolaasdijk dat in januari werd overvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De woning van het oudere echtpaar aan de Sint Nicolaasdijk dat in januari werd overvallen. © GinoPress B.V.

Verdachte (19) brute overval in Kampen ‘gaat kapot in de cel’ na mishandelingen, maar komt niet vrij

Twee verdachten van de brute overval in januari 2019 op een ouder echtpaar in Kampen, blijven vastzitten. Ondanks dat een van hen zegt ‘kapot te gaan’ in de inrichting na meerdere mishandelingen.

 1. 'Illegaal feestje' in Kampen blijkt opname voor videoclip: organisatie zit met enorme strop na politie-inval
  PREMIUM

  'Illegaal feestje' in Kampen blijkt opname voor videoclip: organisa­tie zit met enorme strop na politie-in­val

  De kosten voor het beëindigen van een ‘illegaal feestje’ vorige week zaterdagavond aan de Betonstraat in Kampen, zijn voor rekening van de organisatie ervan. De gemeente Kampen heeft een zogenaamde ‘last onder bestuursdwang’ opgelegd. De organisatie is het niet eens met de lezing van de gemeente en gaat bezwaar maken. ,,Het was geen feestje, maar een video-opname met figuranten’’, zegt organisator Soraya Soer.
 2. Kamper Canon valt uit elkaar door roest en rot
  PREMIUM
  Video

  Kamper Canon valt uit elkaar door roest en rot

  Twee jaar lang had de Amsterdamse beeldend kunstenares Barbara Broekman slapeloze nachten van de Kamper Canon. Al kort na de onthulling op 13 oktober 2011 werd duidelijk dat het door haar ontworpen mozaïek aan het Van Heutszplein door verkeerd materiaalgebruik ten prooi zou vallen aan roest en rot. Nooit kwam er een bevredigende oplossing. En nu is de boze droom ineens terug, doordat de raadsfractie van Kampen Sociaal bij het stadsbestuur heeft aangedrongen op herstel van het in verval geraakte kunstwerk.