Volledig scherm
PREMIUM
Zonder sponsoring is vrijwel geen enkel muziekevenement mogelijk in Kampen. © HermanIJssel

Verenigingen in Kampen tussen hoop en vrees door bezuinigingen

De aankondiging van de Industriële Club Kampen, zaterdag in deze krant, dat bedrijven de verhoging van hun ozb-aanslag in mindering zullen brengen op hun sponsorbijdragen heeft voor extra onrust gezorgd in het verenigingsleven. Door deze ontwikkeling dreigt een aantal verenigingen driedubbel de dupe te worden van de bezuinigingswoede bij de gemeente.

Met name verenigingen die een eigen gebouw hebben, zitten in de gevarenzone als ze hun subsidie zien slinken, hun ozb-aanslag met de helft zien stijgen en hun sponsorbijdragen zien wegvallen. „Ik heb hier een slecht gevoel over, want ik heb het idee dat het stilletjes allemaal door gaat”, reageert Sportraad-voorzitter Tonny Zweers op alle bedreigingen.

  1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
    video

    Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

    Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.