Volledig scherm
ANP

Vergunning niet langer op briefje maar kenteken

KAMPEN - De parkeervergunningen en ontheffingen in Kampen worden volledig digitaal. Dit kan op ieder moment van de dag. een afspraak maken op het gemeentehuis of bij Stadstoezicht is niet langer nodig. Het gevolg is dat het papiertje in de auto dat als bewijs dient voor een parkeervergunning verdwijnt.

Voortaan wordt een parkeervergunning op basis van het kenteken geregistreerd. Wethouder Geert Meijering stelt: "Met het online aanvragen en wijzigen van vergunningen en ontheffingen bieden wij inwoners en bedrijven meer gemak. Zij kunnen dit vanuit hun huis of bedrijf regelen, wanneer het hen uitkomt."

Het aanvragen kan met behulp van DigiD of eHerkenning. Wie geen internet heeft, kan nog steeds naar het gemeentehuis of Stadstoezicht in de Voorstraat komen. Begin november worden vergunning- en ontheffinghouders per brief geïnformeerd over het verlengen van hun vergunning of ontheffing voor 2017.

Vergunninghouders kunnen zich overigens nu ook al bij de gemeente melden. Gebleken is dat niet alle kentekens op de juist wijze aan de correcte vergunning zijn gekoppeld. Hierdoor is de vergunning ongeldig en dreigt op den duur een boete.