De politie doet onderzoek in het stadspark van Kampen naar aanleiding van een zedenmisdrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek in het stadspark van Kampen naar aanleiding van een zedenmisdrijf. © Foto Freddy Schinkel

Verkrachtingszaak Kampen: ‘Verdachte en slachtoffer verlieten samen discotheek’

De man die wordt verdacht van een verkrachting in het stadspark in Kampen was eerder op de avond samen met het slachtoffer in een discotheek in Kampen. Ze hebben het danscafé samen verlaten, stelt de advocaat van de 18-jarige verdachte uit Dronten. De jongeman ontkent het misdrijf.

3 reacties

 • Leonore Bruins

  2 maanden geleden
  Gebruiken we anno 2022 nog steeds dit soort drogredenen? Wat gaat het volgende argument wezen? Dat haar rokje te kort was? De broek te strak was? Dat ze gedronken had? Wanneer houdt men nou eens op met het slachtoffer de schuld te geven? Iedereen hoort zich gewoon veilig te voelen en te zijn, ook (of eigenlijk vooral) als ze op stap zijn. Nee is nee en verkrachting dient veel en veel zwaarder bestraft te worden in dit land! Het verwoest het leven van het slachtoffer.
 • Bert Schillie

  2 maanden geleden
  Dat ze samen de discotheek verlieten geeft hem geen vrijbrief om… Nee blijft nee!
 • Emma Nieboer

  2 maanden geleden
  Volgens de advocaat verlieten verdachte en slachtoffer samen de discotheek. En? Houdt dit in dat je nooit meer samen met iemand ergens weg kan gaan want......
 1. Ontredderde vrouw in stadspark Kampen werd opgevangen door feestgangers: ‘Ze zei verkracht te zijn’
  PREMIUM
  met video

  Ontredder­de vrouw in stadspark Kampen werd opgevangen door feestgan­gers: ‘Ze zei verkracht te zijn’

  Het zedendelict in het stadspark van Kampen zou gaan om een verkrachting. Het ontredderde slachtoffer verklaarde dat zelf aan passerende feestgangers die zich over haar ontfermden, vertelt een van hen. ,,Ze gaf de politie gelijk een signalement.’’ Een 18-jarige man uit Dronten is aangehouden als verdachte. De politie zwijgt nog in alle talen over het incident.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”