Volledig scherm
Dirk van den Belt verliet zondagochtend zijn huis aan de Vermuydenstraat in Kampen. © Eigen foto / Politie

Vermiste bejaarde Dirk (81) uit Kampen mogelijk gezien in Zwolle

De vermiste Dirk van den Belt (81) uit Kampen is mogelijk gezien in Zwolle. De politie heeft daarom vanochtend een nieuwe burgernetactie opgezet. Dat meldt woordvoerster Sigrid Passchier na vragen van de Stentor.

Vanmorgen even voor 10.00 uur zette de politie Burgernet in. Daarbij werd gevraagd uit te kijken naar een 81-jarige man in de omgeving van de Zwolse binnenstad. ,,We kregen een melding van een burger'', verklaart Passchier de wending in deze zaak. ,,Diegene dacht dat hij Dirk had zien lopen in Zwolle." 

Andere kleding

In die nieuwe oproep bleek de kleding van de man wel te verschillen met de kleding die Dirk van den Belt aanhad toen hij zijn huis zondagochtend verliet. Dit keer werd gezocht naar een man met een petje en een crèmekleurige jas, terwijl zondagochtend werd gesproken over een donkerblauwe jas. Een petje werd in het eerste signalement niet genoemd.

Rond 11.00 uur werd de burgernetactie afgesloten, zonder resultaat. De politie laat weten dat het onderzoek wordt voortgezet. ,,Na elke melding en tip die wij krijgen gaan agenten erop uit voor onderzoek. We zijn super alert, alle agenten staan op scherp. Niet alleen in Kampen, maar ook in Zwolle", zegt Passchier. 

Camera's

Van den Belt is ruim 48 uur vermist. Desalniettemin blijft de politie 'heel actief' zoeken naar de Kampenaar. Passchier: ,,Er is gezocht met honden en een helikopter. Nu kun je denken aan het uitlezen van beelden. Er wordt gekeken of er camera's hangen op plekken waar Dirk mogelijk is gezien. Zo is eventueel een route te bepalen. En we blijven burgers oproepen om alert te zijn en direct te melden als zij mogelijk de vermiste man zien."