Een bloembak is van een lantaarnpaal afgerukt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bloembak is van een lantaarnpaal afgerukt. © Vereniging voor Binnenstad Ondernemers Kampen

Vernielingen in binnenstad van Kampen, 1300 euro voor gouden tip: ‘Dit is niet oké’

Afgerukte plantenbakken, kapotte lampen, schepen besmeurd met eten. In de binnenstad van Kampen hebben vandalen zaterdagnacht flink huisgehouden. Ze vernielden eigendommen, pleegden huisvredebreuk en gooiden met stoeptegels. Ondernemers laten het er niet bij zitten en loven 1300 euro uit voor de gouden tip.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Reclamebelasting voor ondernemers Haatland, in IJsselmuiden zorgt de invoering nog voor gesteggel
  PREMIUM

  Reclamebe­las­ting voor onderne­mers Haatland, in IJsselmui­den zorgt de invoering nog voor gesteggel

  De oprichting van een ondernemersfonds op bedrijventerrein Spoorlanden-Zendijk in IJsselmuiden verloopt moeizaam. Met het fonds zou via reclamebelasting de sinds 2011 ingevoerde camerabeveiliging op het bedrijventerrein voortgezet worden, maar niet alle ondernemers zijn blij met de manier van invoering. Op industrieterrein Haatlandhaven is eenzelfde fonds vorige maand wél opgericht.