Rechtbanktekening van Chakir A,Yusuf A, Mohammed B en Souhail B tijdens de rechtszaak voor een gewelddadige woningoverval. De slachtoffers van 80 en 81 werden hierbij zwaar mishandeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van Chakir A,Yusuf A, Mohammed B en Souhail B tijdens de rechtszaak voor een gewelddadige woningoverval. De slachtoffers van 80 en 81 werden hierbij zwaar mishandeld. © ANP | Aloys Oosterwijk

Veroordeelde brute overval Kampen gaat in beroep

Een 19-jarige man die afgelopen week 6 jaar cel kreeg opgelegd voor de gewelddadige overval op een bejaard stel in Kampen, gaat in hoger beroep. Zijn advocaat wil dat de man alsnog volgens het jeugdstrafrecht wordt berecht.

 1. 'Illegaal feestje' in Kampen blijkt opname voor videoclip: organisatie zit met enorme strop na politie-inval
  PREMIUM

  'Illegaal feestje' in Kampen blijkt opname voor videoclip: organisa­tie zit met enorme strop na politie-in­val

  De kosten voor het beëindigen van een ‘illegaal feestje’ vorige week zaterdagavond aan de Betonstraat in Kampen, zijn voor rekening van de organisatie ervan. De gemeente Kampen heeft een zogenaamde ‘last onder bestuursdwang’ opgelegd. De organisatie is het niet eens met de lezing van de gemeente en gaat bezwaar maken. ,,Het was geen feestje, maar een video-opname met figuranten’’, zegt organisator Soraya Soer.
 2. Bejaarde slachtoffers brute woningoverval Kampen: ‘We wilden genieten van onze oude dag, maar dat is ons afgenomen’
  PREMIUM
  UPDATE

  Bejaarde slachtof­fers brute woningover­val Kampen: ‘We wilden genieten van onze oude dag, maar dat is ons afgenomen’

  Ze kregen bijtende vloeistof in de ogen gespoten, werden vastgebonden aan een stoel en kregen rake klappen. Het bejaarde echtpaar uit Kampen dat januari vorig jaar slachtoffer werd van een brute woningoverval, is voor het leven getekend. ,,Het gevoel van bedreiging en de herinneringen zijn nog iedere dag aanwezig. Ik kan dit nooit meer vergeten.’’ Het Openbaar Ministerie eiste dinsdag straffen tot zes jaar voor de drie verdachten voor de woningoverval.