Volledig scherm
PREMIUM
Uiteindelijk moeten er 358 huizen en chalets komen in het recreatiegebied Roggebotsluis. © Eigen foto

Verzet tegen vergunning voor vakantiehuizen Roggebot

Werkgroep Zwartendijk heeft deze week een bezwaar ingediend tegen een omgevingsvergunning voor de bouw van 57 woningen in het nieuwe recreatiepark Roggebot bij Kampen. Volgens de werkgroep is de vergunning onrechtmatig verleend omdat ze voorbij gaat aan het zogenoemde “PAS-besluit” dat de Raad van State nam op 29 mei. Dat besluit zet een streep door de mogelijkheid om Europese stikstofregels te omzeilen.

„Gemeente Kampen heeft de vergunning afgegeven op 9 juli, 40 dagen na het PAS-besluit, waarin de Programma Aanpak Stikstof door de Raad van State is neergesabeld. Daarmee is de vergunning volgens ons onrechtmatig verleend. Kampen had beter kunnen weten”, aldus woordvoerder Bart Zeven van de Werkgroep Zwartendijk.

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.