Volledig scherm
PREMIUM
Het hele complex van stadsvilla, directeurswoning en voormalige glasfabriek moeten een gemeentelijk monument worden, vindt de Monumentenraad. © Foto Freddy Schinkel

Verzwegen advies Monumentenraad Kampen: stadsvilla moet monument worden

De stadsvilla aan de Boven Havenstraat moet een gemeentelijk monument worden, samen met de naastgelegen voormalige glasfabriek en directeurswoning. Dit belangrijke advies van de Monumentenraad en van Het Oversticht is door het college van burgemeester en wethouders weggelaten uit antwoorden op vragen van de GroenLinks-fractie over de al goedgekeurde sloop van de villa.

Hierdoor is de gemeenteraad onvolledig geïnformeerd door het college, een ernstige zaak in de politieke mores. Op 29 oktober antwoordde het college schriftelijk dat de Monumentenraad Kampen aanvullende informatie had gevraagd, daarmee de indruk wekkend dat er nog geen definitief advies was. Dat blijkt echter op dat moment al ruim een maand in het stadhuis te hebben gelegen.

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.