Volledig scherm
Foto: Freddy Schinkel

Video | Blijvend leed na ongeval op N50 bij Kampen

KAMPEN - Een ongeluk op de N50 laat diepe sporen na. Zoals bij José Dalsem uit Kampen. Anderhalf jaar na een frontale aanrijding met een spookrijder, is zij nog steeds aan het revalideren.

Bij het ongeval op 27 juni vorig jaar brak ze haar middenvoetsbeentje. De eerste tegenvaller was dat ze langer dan gepland met haar voet in het gips moest. Vervolgens bleef het vocht terugkeren in haar voet. Het gevolg is dat ze continu een schoen aan haar linker voet moet dragen. ,,Anders heb ik pijn", vertelt Dalsem.

Ook psychisch waren de gevolgen ingrijpend. Al snel reed ze weer over de N50. ,,Soms krijg ik het nog benauwd", bekent zij. ,,Vooral op provinciale wegen met tegenliggers voel ik mij onzeker." Ze schrikt als een medeweggebruiker een onverwachtse beweging maakt. Of als een blaadje op de ruit dwarrelt.

Op het Meldpunt N50 van De Stentor kwamen meer van deze verhalen binnen. Charlotte stuurde het relaas van haar dochter in. Drie jaar na het ongeval heeft ze dagelijks lichamelijke klachten die daaruit voortkomen. Een vast contract ging aan haar neus voorbij. ,,Ze kan niet het leven leiden van een onbezorgde jonge vrouw", schrijft de moeder.

José Dalmsen vertelt over de gevolgen van een ongeluk op de N50. Zie www.destentor.nl/1.6673589