Volledig scherm
Foto: Freddy Schinkel

Video | DOS Kampen 'gelukkige' in onderzoek naar giftig rubber op kunstgras

KAMPEN - Het kunstgrasveld van korfbalvereniging DOS Kampen was maandag het toneel van onderzoek. Medewerkers van het RIVM namen monsters van de rubberkorrels. Dat deden zij door de korrels op te zuigen en te bewaren in bakjes.

Het veld is 1 van de 100 in de steekproef van het RIVM. Aan de hand van de monsters wordt bekeken of het rubbergranulaat inderdaad kankerverwekkend is. Dat werd beweerd door het tv-programma Zwembla. Het RIVM is bijna klaar met de steekproef De resultaten van het onderzoek worden medio december bekend gemaakt.

DOS Kampen was blij dat hun veld is uitgekozen. "Het is goed om te weten of er iets met dit veld aan de hand is", aldus voorzitter Therry Eenkhoorn. Wethouder Martin Ekker sluit zich hierbij aan. Al zegt hij ook: "Er kunnen geen conclusies uit getrokken worden voor het gehele onderzoek."

Het kunstgrasveld van korfbalvereniging DOS Kampen was maandag het toneel van onderzoek. Medewerkers van het RIVM namen monsters van de rubberkorrels. Lees meer: http://www.destentor.nl/regio/kampen/video-dos-kampen-gelukkige-in-onderzoek-naar-giftig-rubber-op-kunstgras-1.6619269