Volledig scherm
Het eerste water stroomt in het nieuwe zwembad van Kampen. In januari 2017 gaat zwembad de Steur open. © Jaap Selles

Video | Eerste water in nieuwe zwembad Kampen

KAMPEN - Nog 4 dagen. Dan is op zaterdag het eerste bassin van het nieuwe zwembad De Steur in Kampen gevuld met water. Dinsdagochtend vielen de eerste druppels in het doelgroepenbad.

In totaal duurt het 2 weken om het doelgroepen-, wedstrijd- en recreatiebad te vullen. Daarvoor wordt 2.800 kubieke meter gezuiverd leidingwater gebruikt.

Verwarmd
Zo geleidelijk als de baden worden gevuld, worden ze daarna ook verwarmd. Het verwarmen gebeurt met 1 graad per dag. De watertemperatuur wordt tussen de 28 en 31 graden Celsius.

De bouw loopt op schema. Medio december is de oplevering door Burgman Bouw. Kampenaren kunnen op 2 januari de eerste duik nemen. "In de villa onder de zwembaden", weet projectleider Johan Schuurman. "Dit ontwerp wordt niet vaak toegepast."

Nog 4 dagen. Dan is op zaterdag het eerste bassin van het nieuwe zwembad De Steur in Kampen gevuld met water. Dinsdagochtend vielen de eerste druppels in het doelgroepenbad. Lees het hele verhaal: http://www.destentor.nl/regio/kampen/eerste-water-in-nieuwe-zwembad-kampen-1.6542873