Volledig scherm
Olympisch zwemkampioene Petra van Staveren overhandigt de sleutel van het nieuwe zwembad De Steur in Kampen aan wethouder Geert Meijering. Foto: JaapSelles

Video | Nieuw zwembad Kampen trekt in eerste week 600 bezoekers per dag

Het nieuwe zwembad De Steur kreeg in de eerste anderhalve week na opening gemiddeld 600 zwemmers per dag over de vloer. Dat zei manager Danielle Koopman woensdagmiddag.

Al plaatste zij ook een nuance. "Daar zat ook de vakantieperiode in", verklaart Koopman, tijdens de officiele opening van het zwembad. Daarin was een rol weggelegd voor Petra van Staveren. De Kampense won in 1984 Olympisch zwemgoud. Zij overhandigde de sleutel aan wethouder Geert Meijering, nadat deze was opgedoken door duikteam De Oester.

De reacties op het nieuwe zwembad zijn overwegend positief. Enkele kleine punten worden in de komende weken aangepast. Zo wordt het baantjeszwemmen meer gespreid over het doelgroepen- en wedstrijdbad. Dit heeft te maken het verschil in temperatuur van het zwemwater in beide baden. Ook komt bij het recreatiebad een kleine glijbaan voor jonge kinderen.

Wethouder Geert Meijering kon zijn enthousiasme woensdagmiddag niet bedwingen. In pak ging hij van de grote glijbaan. Leerlingen van De Klimop hielpen hem daarbij.

Olympisch kampioen Petra van Staveren uit Kampen opent het nieuwe zwembad. Ze overhandigt de sleutel van het bad aan wethouder Geert Meijering. http://www.destentor.nl/1.6825240
 1. Een bijbelambulance, mag dat?
  PREMIUM

  Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

  Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.
 2. Hasselt ook de komende jaren naar Hanzedagen

  Hasselt ook de komende jaren naar Hanzedagen

  Hasselt blijft in ieder geval tot en met 2021 deelnemen aan de internationale Hanzedagen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland heeft besloten dat Hasselt, sinds 1986 van de partij, er ook de komende jaren bij is. Voor de activiteiten is in de begroting 2.500 euro opgenomen. Dat is al zo sinds het college in 2012 besloot de deelname wat te versoberen en de bijdrage te verlagen van 5.000 naar 2.500 euro.