Volledig scherm

Video | Regio wil meebetalen aan veiligere N50 bij Kampen

KAMPEN - Gemeenten in deze regio en de provincie Overijssel willen 5 miljoen bijdragen aan verbreding van de N50 bij Kampen. Dat zegt gedeputeerde Bert Boerman.

Met een extra rijstrook in beide richtingen tussen de afslagen Kampen-Centrum en Kampen-Zuid wordt de N50 al een stuk veiliger. De kosten daarvoor zijn circa 10 miljoen euro. De regio is bereid de helft te betalen. Gedeputeerde Boerman heeft het voorstel inmiddels neergelegd bij verkeersminister Melanie Schultz van Haegen.

"Het is ongelooflijk druk op de N50 en de meeste ongelukken gebeuren bij de op- en afritten. De eerste stap is het aanpakken van die problemen. Door extra rijstroken verbetert de doorstroming en dus ook de verkeersveiligheid", aldus Boerman. Op lange termijn vindt hij dat de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen 2 keer 2-baans moet worden.

Woensdag ging het opnieuw mis op de N50. Bij afslag Kampen-Centrum knalde een vrachtwagen op langzaamrijdend verkeer. Een 18-jarige Urkser raakte ernstig gewond. Op dezelfde plek kwam in april een Deventernaar om het leven. De N50 bij Kampen is berucht vanwege de vele aanrijdingen, die meestal goed aflopen.

Oproep
Voel je je niet veilig op de N50 bij Kampen en mijd je deze weg bewust? Vertel het ons en je oplossing. Mail de redactie of bel met 0619295498

Waarom is de N50 zo gevaarlijk? Bekijk hier de dashcam beelden.