Volledig scherm
Na de woningoverval in Kampen zette de politie de straat af. © News United/Stefan Verkerk

Vierde verdachte opgepakt voor gewelddadige overval op bejaard echtpaar in Kampen

videoDe politie heeft een vierde verdachte aangehouden voor een gewelddadige overval op een bejaard echtpaar in Kampen. Het gaat om een 18-jarige man uit Lelystad. Eerder werden al drie andere jongens uit Lelystad van 17, 19 en 20 jaar opgepakt.

De overval werd op 21 januari gepleegd aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen. Gemaskerde mannen sloegen de man des huizes (81) die avond neer op een plaatsje achter zijn huis en dwongen hem de woning in. Zijn licht-gehandicapte vrouw (80) werd op een stoel vastgebonden, haar handen met tape omwikkeld. Ook werd ze nog mishandeld en bedreigd. 

De daders gingen er vervolgens vandoor met een pinpas, bedelarmband, horloge en een trouwring. Kort na de overval werd met de gestolen pas gepind bij een pinautomaat aan de Meeuwenweg in Kampen.

Vier verdachten

Op 23 april arresteerde de politie al twee mannen van 19 en 20 jaar uit Lelystad. Twee weken later werd de 17-jarige jongen opgepakt. De politie gaf toen al aan op korte termijn een vierde verdachte op te kunnen pakken; dat lukte afgelopen vrijdag.

Alle vier de verdachten zitten nog vast.

Bekijk hieronder videobeelden van vlak na de overval:

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.