De omgevallen vrachtwagen trok donderdagmiddag in IJsselmuiden flink wat bekijks.
Volledig scherm
De omgevallen vrachtwagen trok donderdagmiddag in IJsselmuiden flink wat bekijks. © Herman Van Oost

Vrachtwagen kantelt in IJsselmuiden, chauffeur gewond

Een vrachtwagen vol groenafval is donderdag op zijn kant terechtgekomen. Bij het ongeval aan de Frieseweg in IJsselmuiden raakte de chauffeur gewond.

 1. Kampen krijgt een ‘Rose Wolk’ als veilige haven voor de LHBTI-gemeenschap
  PREMIUM

  Kampen krijgt een ‘Rose Wolk’ als veilige haven voor de LHB­TI-gemeen­schap

  De ‘Rose Wolk’: onder die noemer houden jongeren uit de Kamper LHBTI-gemeenschap de komende tijd een aantal bijeenkomsten in ’t Ukien, ondersteund door Welzijn Kampen. Met als doel uiteindelijk nog meer dan die drie bijeenkomsten te organiseren, om zodoende Kampen kennis te laten maken met alle letters uit het gender-alfabet. En vooral om een veilige plek te creëren, want er valt nog best wel wat te verbeteren.
 1. Ontredderde vrouw in stadspark Kampen werd opgevangen door feestgangers: ‘Ze zei verkracht te zijn’
  PREMIUM
  met video
  12

  Ontredder­de vrouw in stadspark Kampen werd opgevangen door feestgan­gers: ‘Ze zei verkracht te zijn’

  Het zedendelict in het stadspark van Kampen zou gaan om een verkrachting. Het ontredderde slachtoffer verklaarde dat zelf aan passerende feestgangers die zich over haar ontfermden, vertelt een van hen. ,,Ze gaf de politie gelijk een signalement.’’ Een 18-jarige man uit Dronten is aangehouden als verdachte. De politie zwijgt nog in alle talen over het incident.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”