Blijdschap in Zuiderzeehaven door verbreding van sluizen in Afsluitdijk bij Kornwerderzand. De Zuiderzeehaven met rechts Hoeben. Op de achtergrond de Melmer waar mogelijk wordt uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
Blijdschap in Zuiderzeehaven door verbreding van sluizen in Afsluitdijk bij Kornwerderzand. De Zuiderzeehaven met rechts Hoeben. Op de achtergrond de Melmer waar mogelijk wordt uitgebreid. © Freddy Schinkel

Vreugde in Regio Zwolle door bredere sluizen Afsluitdijk, maar op de voordelen is het nog járen wachten

Euforie in de regio rondom het IJsselmeer. De sluizen in de Afsluitdijk worden verbreed, waardoor grotere schepen naar Flevoland, Kampen en Vollenhove kunnen komen. Het leidt tot miljoeneninvesteringen door bedrijven en levert duizenden banen op. ,,Door de lange termijn beseffen mensen de impact niet.”

  1. Duizenden nieuwe banen flinke stap dichterbij: Regio Zwolle blij met miljoenen voor bredere sluizen Afsluitdijk
    PREMIUM

    Duizenden nieuwe banen flinke stap dichterbij: Regio Zwolle blij met miljoenen voor bredere sluizen Afsluit­dijk

    De verbreding van de sluizen in de Afsluitdijk is een flinke stap dichterbij en daarmee ook de 3.000 extra banen die in de IJsselmeerregio wordt verwacht. Overheden en bedrijven uit de regio lobbyen er al jaren voor en nu trekt het kabinet nog eens 40 miljoen euro uit voor het project. Er is wel nog steeds een gat in de begroting van ongeveer net zo'n bedrag. De verbreding kost al met al meer dan 200 miljoen euro.