Eigenaresse van ’T Winkeltje van Kampen zoekt vrijwilligers die mondkapjes kunnen naaien voor de zorg in Kampen.
Volledig scherm
Eigenaresse van ’T Winkeltje van Kampen zoekt vrijwilligers die mondkapjes kunnen naaien voor de zorg in Kampen. © Hanne Koops

Vrijwilligers zetten al 500 mondkapjes voor Kamper zorg in elkaar

Aan een oproep van Bertha Boonstra van ’T Winkeltje van Kampen aan vrijwilligers om mondkapjes te naaien, is goed gehoor gegeven. Inmiddels zijn er ruim vijfhonderd mondkapjes voor de zorgverleners in Kampen genaaid.

De eigenaresse van het winkeltje in de Geerstraat deed twee weken geleden een oproep aan iedereen om te helpen mondkapjes te maken. De stof kon worden opgehaald in de winkel, met een patroon was het volgens de eigenaresse een kwartier tot twintig minuten werk om er een mondkapje van te maken.

Inmiddels is dat dus aardig gelukt en zijn er vijfhonderd zelfgemaakte exemplaren voor de zorg in Kampen beschikbaar. Zorgverleners die tegen een tekort aan lopen, kunnen gratis een aantal kapjes ophalen in de stoffenwinkel.

 1. Kampen aarzelt niet: Terrassen, bioscoop en het museum weer open
  PREMIUM
  Video

  Kampen aarzelt niet: Terrassen, bioscoop en het museum weer open

  ,,Ik zat er al om negen uur, maar dat mocht dus niet’’, meldt terrasbezoeker Michael Schults als hij even voor twaalven zit te wachten op zijn eerste terrasdrankje sinds maanden. Ja, natuurlijk wist hij wel dat de terrassen officieel pas om 12.00 uur open gingen. Ook in Kampen, bij restaurant Heer en Meester. ,,Maar ik denk: ik ga op tijd, dan zit ik er maar vast voor het geval het erg druk zou worden.’’
 2. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

  Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

  Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.