Volledig scherm
De Zwolseweg voor station Kampen. © Jaap Selles

VVD Kampen wil geld van minister voor tunnel bij station

KAMPEN - De Kamper VVD-fractie gaat verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) vragen of zij wil meebetalen aan het ondertunnelde Zwolseweg bij station Kampen. De minister komt donderdag op campagnebezoek in de Hanzestad.

Fractievoorzitter Beent Keulen neemt minister Schultz mee naar het knelpunt bij de Stadsbrug. "Wij zien graag dat de Zwolseweg verlegd wordt achter het stationsgebouw langs en uitkomt op de Burgemeester van Engelenweg", legt Keulen uit. "Daarvoor is een tunnel en veel geld nodig. Alleen het ondertunnelen kost zo'n 2 miljoen euro. Maar er komt meer bij kijken, zoals aanpassing van het wegennet. Kampen heeft daar geen geld voor."

Verkeersdrukte
Volgens Keulen is een tunnel de beste manier om de verkeersdrukte op het kruispunt te verminderen. "Het project Beter Benutten lost niets op", vindt hij. "Je met het in een keer fors en goed aanpakken."

Hoewel het een lokaal probleem is, wil Keulen het knelpunt toch onder aandacht van de minister brengen. "Dan wordt een aantekening gemaakt, waar je later op terug kunt komen." De fractievoorzitter beseft dat als hij donderdag de wens overbrengt niet direct een zak geld beschikbaar is. "Er gaan zo een aantal jaren overheen om het te realiseren. We hebben de lange adem nodig."