Volledig scherm
Minister Melanie Schultz Van Haegen bracht afgelopen donderdag een bezoek aan Kampen. © Freddy Schinkel

VVD-minister bezoekt Kampen

VideoKAMPEN - "U weet niet wat ik in mijn tas heb, haha." Dat zei verkeersminister Melanie Schultz van Haegen donderdag in Kampen. In ieder geval geen 2 miljoen euro voor een tunnel onder station Kampen door om de verkeersdrukte op te lossen.

De VVD-minister was op uitnodiging van de lokale afdeling op verkiezingscampagne in de Hanzestad. Voor fractievoorzitter Beent Keulen de kans om zijn tunnelplan aan de minister voor te leggen. En natuurlijk wat euro's los te peuteren. Zonder succes.
"Overal waar ik kom zijn wensen om in te investeren", aldus minister Schultz van Haegen. "De Tweede Kamer beslist waar het geld naartoe gaat."

Na het bezoek aan het verkeersknooppunt bij de Stadsbrug, ging de VVD-delegatie naar de binnenstad van Kampen. De minister drukte het winkelend publiek op het hart om op 15 maart te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Opvallend was dat weinig passanten de minister herkenden. "Van televisie en aan de mensen om haar heen te zien is ze van de VVD", zei een vrouw. "Is het de minister? Goh, wat leuk dat zij in Kampen is."

Aan het eind van de middag ging de minister in gesprek met Kamper ondernemers. Onderwerp waren noodzakelijke investeringen zodat bedrijven in de Regio Zwolle zich kunnen ontwikkelen.

Minister Schultz was vandaag op bezoek in Kampen. Ze bekeek het verkeersknooppunt bij Stadsbrug en sprak met inwoners in de Oudestraat. Daarnaast ging ze met ondernemers in discussie over investeringen in de regio voor ontwikkeling van bedrijven.