Volledig scherm
© Tom van Dijke

Wat betekent de nieuwe dienstregeling van NS voor treinreizigers uit Kampen?

KAMPEN - Wel eens in de trein gezeten en de trein waar je naar moet overstappen al weg zien rijden? Vanaf december wordt het dagelijkse kost voor treinreizigers tussen station Kampen Zuid en Zwolle.

Treinen vanaf Kampen Zuid vertrekken vanaf 11 december op de kwartieren. Tien minuten later komen ze in Zwolle aan. Dat is vier minuten na het vertrek van intercity's richting Deventer en Amersfoort. De sneltrein naar Groningen is dan al negen minuten onderweg.

En reis je later op de dag van Zwolle naar Kampen Zuid, dan ziet het er niet beter uit. De trein vertrekt om 'zeven over' uit Zwolle. Dat is drie minuten, voordat de intercity uit Amersfoort arriveert. Reizigers uit Groningen missen de overstap op zeven minuten en die uit Deventer op tien minuten.

Gelukkig verandert er niet veel aan het Kamperlijntje. Die vertrekt weliswaar een minuut eerder dan nu. Maar in Zwolle blijft voldoende overstaptijd over. Enige nadeel is dat de trein vanaf juni lange tijd niet gebruikt kan worden. Het Kamperlijn wordt geëlektrificeerd.