Volledig scherm
Foto: Freddy Schinkel

Waterschap en Oldebroek praten over ontbrekend stukje fietspad Kamperveen

KAMPEN - Wat zijn de mogelijkheden om alsnog een fietspad langs de Geldersche Gracht op Kamperveen aan te leggen? Daarover praten Waterschap Vallei & Veluwe en de gemeente Oldebroek komende week.

Het waterschap is verpachter van het dijkje, waarop nog 860 meter fietspad moet worden aangelegd. "Het ligt niet aan ons als er iets moet gebeuren. Als aan onze voorwaarden wordt voldaan wat betreft waterveiligheid wordt voldaan, dan werken we mee", aldus een woordvoerder.

Maar dan moet er wel een concreet plan van de gemeente Oldebroek op tafel liggen. En dat is er nog niet. Pas dan kunnen ook gesprekken gevoerd worden met Jaap Bos. De boer pacht het dijkje. "In de afgelopen 7 jaar heb ik niets gehoord. Als ik vandaag nog compensatiegrond krijg aangeboden, mag het dijkje morgen al verhard worden."

De aanleg van het fietspad is een langslepende kwestie. Al 7 jaar liggen de plannen op tafel. Drie jaar geleden is het betonpad op Kamper grondgebied opgeleverd. Het stuk op Oldebroek blijft achter. Dat komt mede door geldgebrek. Initiatiefnemer Jaap Buter plaatste vorige week borden bij het pad om zijn ongenoegen te uiten.